Велосипедисти усього світу долучились до акції #RedCupProject

Вже кілька днів поспіль по усьому світу триває акція #RedCupProject.

Це акція-протест, де велосипедисти виставляють червоні пластикові стаканчики вздовж ліній, які позначають краї велодоріжок, щоб довести, що відокремлення велодоріжки намальованою лінією не є безпечним для велосипедистів.

#RedCupProject

Причина цього протесту – трагічна загибель Дейва Саловеша у США, 19 квітня цього року, якого збив автомобіль.

Dave Salovesh

Дейв Саловеш – велосипедист та активіст, який особисто неодноразово відстоював права велосипедистів на дорогах та піднімав питання про безпеку велосипедистів. Останнє про що наголошував загиблий: «Відділення велосипедних доріжок від загального трафіку – це найкраще, що місто може зробити, щоб велосипедний рух був безпечним».

Таким чином, рівно за тиждень після фатальної загибелі Дейва велосипедисти різних міст долучились до акції #RedCupProject, яка захопила Великобританію, Австралію, США

#RedCupProject

#RedCupProject

#RedCupProject

Світлини, які активісти розмістили в інтернеті, на яких зображені розчавлені стаканчики, свідчать про те, що автомобілісти не сприймають їх як перешкоду, а тим паче намальовану білу лінію.

#RedCupProject

#RedCupProject

В свою чергу, хочемо нагадати, що кілька тижнів тому у твіттері було розміщено світлини, які підтверджують, що не тільки біла лінія не створює безпеку для велосипедистів, а й металеві стовпчики не стримують водіїв автомобілів.

#RedCupProject#RedCupProject

Коментарі