Амстердам бореться з вело доставкою

Амстердам бореться з вело доставкою

 

За останні два роки в Амстердамі з’явилася низка компаній, які пропонують доставку всього, від алкоголю до печива «до ваших дверей за лічені хвилини».
Клієнти замовляють через додаток на своєму мобільному, а велосипедисти (зазвичай електро) мчать містом, щоб якомога швидше доставити товар з крамниці до дивана.
Такі магазини розташовуються у спальних районах і мешканці їх вже охрестили "темними магазинами".
закриття магазинів з велодоставкою у Амстердамі
 
Амстердам отримав 906 скарг із січня 2021 року, а цього січня наказав заморозити відкриття будь-яких нових темних магазинів.
Минулого місяця місто запропонувало закон про заборону темних магазинів у житлових і багатофункціональних районах, обмеживши їх бізнес-парками та промисловими територіями.

 

Жертвою таких рішень стали магазини доставки під брендом Gorillas.

велодоставка Горіллас в Амстердамі
Під час напруженого судового засідання Teun Blom власник компанії Gorillas, стверджував, що справжньою проблемою, яку рада намагалася вирішити, був надлишок велосипедів для доставки.
«Очевидна проблема в тому, що місто переповнене велосипедами для доставки, ніж раніше», – сказав він.
І вже 24 червня Gorillas припинили свою торгову діяльність і прибрали велосипеди.
 
Нідерландські ЗМІ поставили під сумнів рішення, чи новий вердикт є початком кінця для сектору компаній швидкої доставки, який фінансується венчурним капіталом, який уже оголосив про втрату робочих місць і відчуває тиск з боку інвесторів, щоб продемонструвати, що це може бути прибутковим.
 
115 місцевих жителів, що скаржились на неприємності, пов’язані з темними магазинами сказали, що вони «задоволені» тим, що суддя підтримав муніципальний наказ про закриття.
 
Джерело: dutchnews.n

Коментарі