Крадіжка компонентів Shimano у чеської компанії BIKE FUN

Під час транспортування дорогих компонентів Shimano для компанії BIKE FUN, сталась крадіжка. Загальні втрати компанії понад 10 млн євро.

Обікрали фуру з компонентами Shimano

Менеджер з маркетингу чеського виробника велосипедів BIKE FUN, Ян Бутала,  повідомив про нечувану крадіжку компонентів Shimano, яка сталась 21 січня цього року.

Злочин відбувся на стоянці для відпочинку на автомагістралі Німеччини. Ян Бутал вважає, що крадіжка була заздалегідь ретельно спланова і здійснена огранізованою злочинною групою.

Імовірно, що зловмисники слідкували за вантажівкою ще з моменту завантаження комплектуючих. А в час, коли водій зупинився на стоянці, зловмисники усипили водія, за допомогою невідомого газу.

І поки водій був без свідомості, зловмисники розвантажили вантажівку. Вони залишили кілька коробок компонентів нижчого класу в причіпі фури. Місце свого злочину засипали порошком з вогнегасника, щоб приховати сліди та відбитки пальців.

Крадіжка компонентів Shimano на автомагістралі

«Ми дійсно не бачили такої ситуації раніше. Навіть Shimano не стикалася з цілеспрямованим пограбуванням вантажу в подібних масштабах. Сподіваємося, що через брак запчастин ці випадки не повторяться, адже незважаючи на всі заходи, яких ми вживаємо, жодне страхове покриття не може компенсувати нам втрату і особливо репутацію за несвоєчасну поставку», – додає Петро Кркоска, диретор логістики. «Ми вирішили повідомити про це, щоб попередити інших виробників, тому що це може статися і з ними», – додав він.

Обікрали чеського виробника велосипедів Bike Fun

 

Bike Fun International (BFI) є найбільшим виробником велосипедів у Чехії, і представляє такі бренди, як Superior, Rock Machine & Frappe Cycles, а також виробництво за контрактом для кількох інших європейських брендів – фарбування, виготовлення коліс та збірку велосипедів на власному виробництві. Щороку випускається понад 150 000 велосипедів і електровелосипедів.

У зв'язку з крадіжкою компонентів, виробник вже заявив про затримки в постачанні велосипедів.

Джерело

Більше цікавих новин читайте на нашій сторінці у фейсбук

09.02.2022р

Коментарі