Велосипедистам штату Арканзас дозволили їхати на червоне світло світлофора

Закон Idaho Stop поширюється і на інші міста у світі

В квітні цього року у штаті Арканзас (США) дозволили велосипедистам проїжджати на перехрестях на червоне світло світлофора. А саме, на світлофорі велосипедист може керуватись правилами нерегульованого перехрестя, якщо нема перешкод і він теж нікому не перешкоджає, може рухатись без зупинки і очікування зеленого світла світлофора.

айдахо стоп, idaho stop

Насправді, Арканзаз не перший штат, де дозволено такий переїзд. Вперше у 1982 році такий дозвіл було запроваджено у штаті Айдахо, від так і отримав назву Idaho Stop.

Суперечки про доцільність такого питання тривають і досі.

Проте існує і протилежна точка зору. В країнах, де розвинутий велосипедний рух – велосипед вважається транспортним засобом і велосипедист повинен дотримуватись усіх правил дорожнього руху.

Цікавий і той факт, що на одній з завантажених площ Амстердаму взагалі прибрали усі світлофори – власне з метою підвищення безпеки. Тобто, коли учасник дорожнього руху опиняється в неоднозначній ситуації (відсутність світлофорів, додаткових знаків), він починає поводити себе більш акуратно, та більш уважніше ставиться до дорожнього руху.

Можна багато сперечатись про користь чи ,навпаки, безглуздість деяких змін у правилах дорожнього руху велосипедистів, проте всі вони націлені на те, щоб покращити та убезпечити велосипедистів на дорогах загального користування.

Коментарі