Велосипедисти і поліція: корисна співпраця!

Пильний велосипедист слідкує за порядком на дорозі

Велодом, велосипед.

В Великій Британії велосипедист, який побажав не розголошувати свого імені, допоміг правоохоронцям виявити 325 порушень правил дорожнього руху водіями автомобілів, більша частина яких – розмови по телефону під час керування автом.

Цікаву співпрацю між поліцейськими та велосипедистами запроваджено у графстві Уес-Міллденс в Великій Британії. Кожний велосипедист, який користується екш-камерами під час покатеньок може надіслати відео, на якому зафіксовано порушення правил дорожнього руху водіями під час руху.

Таким чином, тільки за перші три місяці вдалось притягнути до відповідальності шість сотень водіїв, а за прогнозами працівників поліції, ця цифра може сягнути і трьох тисяч до кінця року.

Цю ініціативу було започатковано ще два роки тому. За інформацією авторитетного велосипедного інтернет-видання, працівники поліції навіть мають своїх рекордсменів серед велосипедистів, які фіксують порушення ПДР. Минулого року, тільки одним велосипедистом було надіслано 325 відео. Цікаво, що двоє водіїв двічі потрапили у відео, де розмовляли по телефону під час руху, за що їх позбавили прав керування автомобілем. Адже розмови по мобільному телефону за кермом, вважаються серйозним порушенням – штраф за таке порушення двісті фунтів.

За словами офіцера поліції Марка Ходсона, велосипедист, який найбільше допоміг їм із розкриттям правопорушень, побажав не розкривати свого імені. Про чоловіка відомо лише те, що він щодня їздить велосипедом на роботу одним і тим самим маршрутом, тому зацікавлений у безпечності цієї ділянки дороги. За словами офіцера поліції, тепер водії намагаються подалі триматись від велосипедистів – дотримуючись дистанції, хоча б через небажання бути спійманим за порушення.

 

Коментарі