Практичні дослідження у світі герметиків!

Прихильник лабораторії DEXTER'S LAB ГАНС БЕКІНГ провів практичне дослідження з 14 одиницями герметиків найвідоміших виробників у світі!

Автор: ГАНС БЕКІНГ

 

БІЛЕ ЗОЛОТО

 

 

 

Рідкий латексний герметик у колесах велосипеда є вже досить поширеним явищем. Також, світ велоспорту дедалі більше використовує безкамерні технології.
Які типи латексного герметика є у продажу? Який з них діє найкраще, найшвидше і найдовше? Ганс Бекінг, котрий завжди був прихильником лабораторії Декстера (DEXTER'S LAB), одягнув білий халат для проведення масштабного випробування латексного герметика.

 

Власне, надалі ми не називатимемо це «латексом». Навряд чи ви знайдете щось інше подібне серед сучасних засобів, що б зробило ваші шини герметичними. Краще назвати це антипрокольною рідиною (для камер) на латексній основі. Але і це також занадто довга назва. Так що, заради зручності, давайте просто зупинимось на терміні «латексний герметик».

Яким вимогам повинен відповідати ідеальний латексний герметик? Перш за все, він повинен служити довго і не висихати швидко. Крім того, латексний герметик повинен швидко затягувати дірки (проколи/розриви) без занадто великої втрати тиску - бажано також великі проколи/розриви. І матеріал повинен витримувати тиск повітря 7 bar в гоночних шинах. Більше того, якісний латексний герметик повинен буди екологічним, тобто мати властивості біологічного розпаду.. Звичайно, це багато вимог. Тому в цьому випробуванні є лише кілька продуктів, які повністю відповідають цим вимогам.

ВИСИХАННЯ

Склад латексного герметика визначає швидкість висихання. Аби визначити її, ми наливаємо 20 мілілітрів кожної рідини в невеликі мірні склянки. Сонце не світить усередину покришки, тому ми ставимо їх у темне місце, щоб дати їм висохнути. Будучи досвідченими лаборантами, ми обертаємо латексний герметик двічі на тиждень. Будучи досвіченими лаборантами, ми перемішуємо латексний герметик двічі на тиждень. Ми робимо це тому, що під час їзди на велосипеді герметик постійно перемішується у покришці. Тепер ми чекаємо на появу помітних відмінностей. У герметика деяких видів з'являється плівка, інші латексні герметики випаровуються, а з деякими взагалі нічого не відбувається. Це останнє і є саме те, чого ми й хочемо!

ВИПРОБУВАННЯ ГІРСЬКИМ ВЕЛОСИПЕДОМ

В усіх випробуваннях ми дотримуємося кількості, рекомендованої виробником. На одну шину гірського велосипеда - 29er (найнера) йде від 60 до 135 мілілітрів герметику, в одну гоночну покру  зазвичай вдвічі менше. Ми накачуємо нашу покришку Maxxis Ikon для MTB рівно до 2 bar і просвердлюємо в ній отвори свердлом. Справедливості заради слід зазначити, що свердло діє трохи інакше, ніж шматок скла або шип. При свердленні утворюється круглий отвір (діра). На практиці це звичайно не так. Тому може бути, що латексний герметик затягує поріз завширшки 7 міліметрів, тим не менш, свердлення добре допомагає у визначенні взаємних відмінностей.. Ми починаємо зі свердла діаметром 1 міліметр і поступово збільшуємо діаметр отвору на один міліметр. Продовжуємо це до тих пір, поки герметик більше не зможе заклеїти дірки певного розміру. Після кожного просвердленого отвору ми вимірюємо втрачений тиск і відновлюємо тиск повітря у шині до значення 2 bar. Чим менше втрати тиску, тим швидше затягується прокол. Після цього випробування ми знаємо, до якого розміру проколу і як швидко герметик може заклеїти прокол.

ВИПРОБУВАННЯ ГОНОЧНИМИ ПОКРАМИ

Оскільки у нас є різноманітний асортимент і все вже покрито герметиком, ми відразу ж випробовуємо, які матеріали підходять для безкамерних гоночних шин. Найбільша проблема з гоночними шинами - це тиск. Імовірність отримання великого проколу на дорозі менше, тому ми замінюємо свердло на цвях. Не зовсім маленький цвях, а 1,5 міліметра товщиною. Для випробування ми використовуємо покришку, яку можна легко зробити безкамерною, а саме Mavic Yksion Pro UST. Вбиваємо цвях, прокачуємо до 6 bar та виймаємо цвях. Енергійно обертаємо колесо і чекаємо, поки герметик не припинить рухатися (літати). Ми даємо речовині час належним чином затягнути цей прокол і вимірюємо втрачений тиск – як останній, завершальний штрих. Всі проколи вдалося заклеїти, але чи вистачить достатньо тиску, щоб закінчити поїздку? Для того, щоб з'ясувати це, ми підвищуємо тиск до 7 bar. Неймовірно, але навіть половина необхідного об'єму герметика здатна заклеїти прокол під тиском у 7 Бар!

ГЕРМЕТИК BONTRAGER TLR DICHTMIDDEL

 

Герметик Bontrager TLR дуже рідкий і містить видимі сірі частинки. Під час випробування герметик продовжує утворювати бульбашки (пінитися) протягом деякого часу - до того, як отвір остаточно затягнеться. Якщо у вашій шині великий розрив, то герметик TLR не зможе вас врятувати.
Ми у захваті від терміну експлуатації! Герметик залишається рідким протягом тривалого часу, і він також може чудово витримувати тиск у випробуванні з гоночними шинами. Для роботи необхідна мала кількість герметику, тому цей продукт має хороше співвідношення ціни та якості.

 

 

ВИСИХАННЯ:

9,0

+ тривалий термін експлуатації

+ хороше співвідношення ціни та якості

- не герметизує великих проколів / порізів

 

 

Веб-адреса: trekbikes.com/bontrager

ШВИДКІСТЬ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

6,0

РОЗМІР ПРОКОЛУ, ДОСТУПНИЙ ДЛЯ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

6,0

ВИПРОБУВАННЯ З ГОНОЧНИМИ ШИНАМИ:

8,0

СПІВВІДНОШЕННЯ ЦІНИ ТА ЯКОСТІ:

8,0

ПІДСУМКОВА ОЦІНКА:

7,4

 

 

ГЕРМЕТИК CONTINENTAL REVOSEALANT

 

Жодних сюрпризів не було під час випробування герметика Continental RevoSealant. Виробник Continental рекомендує 110 мілілітрів для однієї шини гірського велосипеда (МТБ) і 55 мілілітрів для однієї гоночної шини. «Пробка» в проколі швидко твердне і міцно тримається на місці. Після витягування цвяха ми можемо без проблем прокачати шину до 7 bar. Під час висихання ми помічаємо, що на дні утворюється густа каша, тому рекомендується регулярно струшувати шину або багато їздити на велосипеді.

 

ВИСИХАННЯ:

7,5

+ швидко герметизує проколи

+ підходить для гоночних шин

- дорогий

 

 

Веб-адреса: continental-tires.com

ШВИДКІСТЬ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

8,0

РОЗМІР ПРОКОЛУ, ДОСТУПНИЙ ДЛЯ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

7,0

ВИПРОБУВАННЯ З ГОНОЧНИМИ ШИНАМИ:

8,0

СПІВВІДНОШЕННЯ ЦІНИ ТА ЯКОСТІ:

6,5

ПІДСУМКОВА ОЦІНКА:

7,4

 

ГЕРМЕТИК EFFETTO MARIPOSA CAFFELATEX

 

Коричневий колір герметика Caffelatex пояснює його назву.
Через деякий час з'являється тонка плівка, і вона починає висихати. Сильна сторона цього герметика полягає в тому, що при обертанні колеса він перетворюється в піну. Перевага цього - це те, що герметик при обертанні колеса, взаємодіє не лише із місцем контакту покришки і дороги а й зі стінками покришки. Проводимо перевірку, аби пересвідчитися, і встромляємо ніж для різання гіпсокартонних листів у бік покришки. Після чого приводимо в рух колесо. І дійсно, прокол затягнуто! Випробування з гоночними шинами було невдалим, тому ми рекомендуємо герметик CaffeLatex насамперед для шин MTB.  Завдяки малій рекомендованій кількості та низькій ціні герметик Effetto Mariposa CaffeLatex є найдешевшим для заповнення шини.

ВИСИХАННЯ:

7,0

+ перетворюється в піну

+ помірна ціна

- не стійкий до тиску

 

 

Веб-адреса: effettomariposa.eu

ШВИДКІСТЬ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

7,0

РОЗМІР ПРОКОЛУ, ДОСТУПНИЙ ДЛЯ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

7,0

ВИПРОБУВАННЯ З ГОНОЧНИМИ ШИНАМИ:

5,0

СПІВВІДНОШЕННЯ ЦІНИ ТА ЯКОСТІ:

8,0

ПІДСУМКОВА ОЦІНКА:

7,01

 

ГЕРМЕТИК FINISH LINE TUBELESS TIRE SEALANT

 

Ми називаємо герметик Finish Line Tubeless Tire Sealant антипрокольною рідиною, тому що він не містить латексу взагалі. Випробування з гоночними шинами дало посередні результати, і затягував отвори герметик теж не надто швидко. Потрібна велика кількість герметика, і це, звичайно, не дешево. Тим не менш, герметик Tubeless Tire Sealant є високоякісним продуктом і найбільш ходовою групою товарів. Оскільки він не містить латексу, він не висихає і, ймовірно, служитиме довше, ніж шина. Крім того, його легко змити водою від залишків або забитого клапана. Ще краще той факт, що герметик є не шкідливим для навколишнього середовища, оскільки не використовуються жодні токсичні речовини.

ВИСИХАННЯ:

10,0

+ не висихає

+ екологічно безпечний

- дорогий

 

 

Веб-адреса: finishlineusa.com

ШВИДКІСТЬ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

6,0

РОЗМІР ПРОКОЛУ, ДОСТУПНИЙ ДЛЯ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

7,0

ВИПРОБУВАННЯ З ГОНОЧНИМИ ШИНАМИ:

6,0

СПІВВІДНОШЕННЯ ЦІНИ ТА ЯКОСТІ:

6,0

ПІДСУМКОВА ОЦІНКА:

7,2

 

ГЕРМЕТИК JOE'S NO FLATS ELITE RACER'S SEALANT

 

Проведемо випробування варіанта ізраїльського продукту виробника Joe's No Flats з урахуванням швидкої дії та довгого терміну експлуатації / придатності при зберіганні. Як виявилося з наших випробувань, герметик Elite Racer's є швидкодіючим. При отриманні малого проколу, скоріш за все, ви цього і не помітите. Він затягнеться повністю, навіть при тиску повітря 7 bar. Після того, як цвях буде витягнуто, тиск у шині впаде лише на 0,15 bar, що насправді є низьким показником. Ми вважаємо, що це особливо підходить для гонщиків, які повинні рухатися швидко, без особливих втрат тиску. На жаль, термін експлуатації герметика є не дуже довгим, і вам доведеться замінювати його кожні шість місяців.

ВИСИХАННЯ:

6,5

+ моментально герметизує прокол

+ підходить для гоночних шин

- швидко висихає

 

 

Веб-адреса: joes-no-flats.com

ШВИДКІСТЬ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

9,0

РОЗМІР ПРОКОЛУ, ДОСТУПНИЙ ДЛЯ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

6,0

ВИПРОБУВАННЯ З ГОНОЧНИМИ ШИНАМИ:

9,0

СПІВВІДНОШЕННЯ ЦІНИ ТА ЯКОСТІ:

7,5

ПІДСУМКОВА ОЦІНКА:

7,6

 

ГЕРМЕТИК JOE’S NO FLATS SUPER SEALANT

 

У порівнянні з герметиком Elite Racer's Sealant герметик Joe's No Flats Super Sealant має довший термін експлуатації. Так, він діє трохи повільніше. Але якщо ми порівняємо його з конкуруючими продуктами, то виявиться, що герметик Super Sealant все ж таки дуже швидко затягує малі проколи. В той час, як герметик Elite Racer's Sealant блискуче проходить випробування з гоночними покришками, оцінка продукту  Super Sealant недостатня. Дійсно, він виграє у свого більш швидкодіючого конкурента завдяки висиханню і ціні. Тут також з’являється корок, але це займає значно більше часу. В цілому, герметик Super Sealant підходить для щоденного використання в шині для гірських велосипедів.

ВИСИХАННЯ:

7,5

+ швидко герметизує прокол

+ хороше співвідношення ціни та якості

- не підходить для гоночних шин

 

 

Веб-адреса: joes-no-flats.com

ШВИДКІСТЬ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

8,0

РОЗМІР ПРОКОЛУ, ДОСТУПНИЙ ДЛЯ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

6,0

ВИПРОБУВАННЯ З ГОНОЧНИМИ ШИНАМИ:

5,0

СПІВВІДНОШЕННЯ ЦІНИ ТА ЯКОСТІ:

7,5

ПІДСУМКОВА ОЦІНКА:

6,8

 

ГЕРМЕТИК PEATY'S TUBELESS SEALANT

 

Легенді швидкісного спуску на велосипеді Стіву Піту доводилося у своїй кар'єрі пересуватися зі спущеною після проколу шиною (так звана «плоска їзда»), з чого він виніс чимало корисних уроків. Ми маємо багато схвальних відгуків про Герметик Peaty's. Він не висихає швидко, не токсичний, не шкідливий для навколишнього середовища і герметизує навіть великі проколи. Втрата тиску під час випробування з гоночними покришками є незначною, а круглий прокол завширшки 4 міліметри він герметизує без будь-яких проблем. Досить густа рідина містить блакитні блискучі «тромбоцити», які злипаються, як тільки відбувається витік. Це не просто ефективно, але й дає чудовий ефект, якщо ви отримали прокол під час руху. Єдиним недоліком, який ми змогли виявити, є те, що треба довго чекати, аби прокол повністю затягнувся.

ВИСИХАННЯ:

9,0

+ хороше співвідношення ціни та якості

+ герметизує навіть великі проколи

+ маслянисті блискітки

 

 

Веб-адреса: peatys.co.uk

ШВИДКІСТЬ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

6,5

РОЗМІР ПРОКОЛУ, ДОСТУПНИЙ ДЛЯ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

8,5

ВИПРОБУВАННЯ З ГОНОЧНИМИ ШИНАМИ:

10,0

СПІВВІДНОШЕННЯ ЦІНИ ТА ЯКОСТІ:

9,0

ПІДСУМКОВА ОЦІНКА:

8,8

 

ГЕРМЕТИК SCHWALBE DOC BLUE

 

Герметик Schwalbe Doc Blue точно такий самий, як і герметик Stan's NoTubes Tire Sealant (див. далі). Виробник Schwalbe не робить з цього секрету і повідомляє про це на зворотньому боці упаковки. Тому не слід дивуватися тому, що у всіх випробуваннях було отримано однакові результати. Те, що було використано досвід з герметиком Stan's для поповнення асортименту продукції, не було невдалим вибором виробника Schwalbe. Герметик швидко заклеює проколи і має довгий термін експлуатації. Існує, однак, невелика різниця між одиницями асортименту. Виробник NoTube також пропонує латексний герметик в літрових пляшках, в той час як виробник Schwalbe пропонує його тільки у 60- і 500-мілілітрових пляшках.

ВИСИХАННЯ:

8,5

+ швидко герметизує проколи

+ має довгий термін експлуатації

- не власний продукт

 

 

Веб-адреса: schwalbe.com

ШВИДКІСТЬ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

9,0

РОЗМІР ПРОКОЛУ, ДОСТУПНИЙ ДЛЯ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

6,0

ВИПРОБУВАННЯ З ГОНОЧНИМИ ШИНАМИ:

5,0

СПІВВІДНОШЕННЯ ЦІНИ ТА ЯКОСТІ:

7,5

ПІДСУМКОВА ОЦІНКА:

7,2

 

ГЕРМЕТИК SKS SEAL YOUR TYRE

 

Виробник SKS також увів герметик у свій асортимент продукції. За отриманими результатами герметик його виробництва нагадує суміш продуктів Joe's та Stan's. Для однієї покри MTB велосипеда потрібно всього 60 мілілітрів герметика Seal Your Tyre. Він не демонструє хороших результатів у випробуванні з гоночними шинами, але ніде і не стверджується, що він підходить для гоночних шин. Він швидко герметизує маленькі проколи в шині гірського велосипеда (MTБ), без занадто великої втрати тиску. Завдяки хорошому співвідношенню ціни та якості герметик виробника SKS отримує заслужену оцінку 7.

ВИСИХАННЯ:

7,0

+ швидко герметизує проколи

+ хороше співвідношення ціни та якості

- не герметизує великих проколів

 

 

Веб-адреса: sks-germany.com

ШВИДКІСТЬ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

9,0

РОЗМІР ПРОКОЛУ, ДОСТУПНИЙ ДЛЯ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

6,0

ВИПРОБУВАННЯ З ГОНОЧНИМИ ШИНАМИ:

5,0

СПІВВІДНОШЕННЯ ЦІНИ ТА ЯКОСТІ:

7,5

ПІДСУМКОВА ОЦІНКА:

7,0

 

ГЕРМЕТИК SQUIRT SEAL

 

З Південної Африки походить абсолютно новий латексний герметик - Squirt Seal Tyre Sealant, зі спеціальними гранулами BeadBlock. Це дрібні гранули, які необхідно додати до герметику. Для колеса гірського велосипеда достатньо одного ковпачка гранул BeadBlock на 110 мілілітрів. І це працює! Я навіть спробував моє 5-міліметрове свердло. Герметик Seal був єдиним у цьому випробуванні, хто зміг затягнути прокол діаметром у пів сантиметра, з втратою тиску лише 1 bar. Латекс, мікроволокна і гранули BeadBlock швидко герметизують усі проколи. Цей герметик не висихає швидко і - в якості приємного доповнення - є екологічно безпечним.
Звичайно, він не найдешевший, але найкращий з усіх випробуваних продуктів.

 

ВИСИХАННЯ:

9,5

+ має довгий термін експлуатації

+ герметизує великі проколи

+ екологічно безпечний

 

 

Веб-адреса: squirtcyclingproducts.com

ШВИДКІСТЬ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

9,0

РОЗМІР ПРОКОЛУ, ДОСТУПНИЙ ДЛЯ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

9,0

ВИПРОБУВАННЯ З ГОНОЧНИМИ ШИНАМИ:

9,0

СПІВВІДНОШЕННЯ ЦІНИ ТА ЯКОСТІ:

9,5

ПІДСУМКОВА ОЦІНКА:

9,2

 

ГЕРМЕТИК STAN'S NOTUBES RACE SEALANT

 

Відмінності між герметиком Race Sealant і герметиком  Tire Sealant  можна порівняти з двома продуктами виробника Joe's. Герметик Race Sealant почав через якийсь час трохи утворювати згустки (згортатися), в той час як герметик  Tire Sealant залишився рідким. Це можна пояснити подвійною кількістю «кристалів», які використовуються в герметику Race Sealant. Завдяки збільшеній кількості великих частинок це відбувається неймовірно швидко! Спущена після проколу шина була загерметизована миттєво і у випробуванні з гоночними покришками також виявилася здатною справлятися з великим тиском. При 2- міліметровому проколі втрати тиску не перевищили 0,03 bar - різниця, навіть не помітна для звичайного смертного. На жаль, герметик Race Sealant є у продажу лише у літрових пляшках.

ВИСИХАННЯ:

8,0

+ має найшвидший результат у випробуванні

+ хороше співвідношення ціни та якості

- лише у літрових пляшках

 

 

Веб-адреса: www.notubes.com

ШВИДКІСТЬ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

10,0

РОЗМІР ПРОКОЛУ, ДОСТУПНИЙ ДЛЯ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

7,0

ВИПРОБУВАННЯ З ГОНОЧНИМИ ШИНАМИ:

8,0

СПІВВІДНОШЕННЯ ЦІНИ ТА ЯКОСТІ:

8,5

ПІДСУМКОВА ОЦІНКА:

8,3

 

ГЕРМЕТИК STAN'S NOTUBES TIRE SEALANT

 

Герметик Stan's  історично є одним з перших герметиків. Цю рідину використовували в наших перших безкамерних колесах. Протягом багатьох років формулу продовжували розробляти, і тепер він є продуктом зі швидкою дією і довгим терміном придатності. Результат випробування з гоночними шинами був не дуже вдалим. Тим не менш, герметик Tire Sealant можна вважати прикладом для наслідування, коли взяти до уваги його термін придатності при зберіганні. Тож не дивно, що виробник Schwalbe вибрав цей продукт. Якщо ви купуєте літрову пляшку, то ви витратите на кожне колесо 1,71 ЄВРО (гірський велосипед, MTБ) або 0,85 ЄВРО (на гоночну шину). Справедлива ціна за відмінний продукт.

ВИСИХАННЯ:

8,5

+ довгий термін придатності при зберіганні

+ хороше співвідношення ціни та якості

- менш підходить для гоночних шин

 

Веб-адреса: notubes.com

ШВИДКІСТЬ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

9,0

РОЗМІР ПРОКОЛУ, ДОСТУПНИЙ ДЛЯ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

6,0

ВИПРОБУВАННЯ З ГОНОЧНИМИ ШИНАМИ:

5,0

СПІВВІДНОШЕННЯ ЦІНИ ТА ЯКОСТІ:

8,0

ПІДСУМКОВА ОЦІНКА:

7,3

 

ГЕРМЕТИК VITTORIA PITSTOP TNT EVO

Герметик Vittoria Pitstop не можна звинувачувати у невдалому випробуванні з гоночними шинами, оскільки на упаковці чітко зазначено: «бездоріжжя». Герметик дуже добре затягує 3-міліметровий прокол. Після витягнення свердла виявилося, що шина втратила лише 0,25 bar тиску. Герметик Pitstop перетворився в пробку, яку добре видно на зовнішній стороні шини. Є два недоліки  цього герметика: те, що його потрібно багато на кожну покришку, і його висока ціна. Через співвідношення ціни та якості й швидке висихання  герметик Pitstop TNT EVO отримує  посередню оцінку.

ВИСИХАННЯ:

6,5

+ швидка герметизація

+ мінімальні втрати тиску

- дорогий

 

 

Веб-адреса: vittoria.com

ШВИДКІСТЬ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

9,0

РОЗМІР ПРОКОЛУ, ДОСТУПНИЙ ДЛЯ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

7,0

ВИПРОБУВАННЯ З ГОНОЧНИМИ ШИНАМИ:

5,0

СПІВВІДНОШЕННЯ ЦІНИ ТА ЯКОСТІ:

5,5

ПІДСУМКОВА ОЦІНКА:

6,8

 

ГЕРМЕТИК ZEROFLATS ANTIPUNCTURES

 

Коли ми відкриваємо пляшку, ми відчуваємо досить неприємний запах. Ну, латекс в будь-якому випадку не пахне трояндами, але цей герметик справді смердить. Під час висихання ми бачимо, як на бічних сторонах з'являється товста кромка, а невелика кількість випаровується. Зелена рідина добре герметизує проколи розміром до 3 міліметрів у гірських велосипедів (MTБ), але не може витримати тиску гоночної шини. Для однієї шини найнера (29er) гірського велосипеда (MTБ), відповідно до етикетки, потрібно не менше 120 мілілітрів. Після всіх хороших продуктів, які ми оцінювали в цьому випробуванні, цей герметик Zeroflats нас розчаровує.

 

 

ВИСИХАННЯ:

6,0

+ герметизує проколи розміром до 3 міліметрів

- дорогий

- неприємний запах!

Веб-адреса: zeroflats.com

ШВИДКІСТЬ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

7,0

РОЗМІР ПРОКОЛУ, ДОСТУПНИЙ ДЛЯ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ:

7,0

ВИПРОБУВАННЯ З ГОНОЧНИМИ ШИНАМИ:

6,0

СПІВВІДНОШЕННЯ ЦІНИ ТА ЯКОСТІ:

5,5

ПІДСУМКОВА ОЦІНКА:

6,3

 

ВИСНОВОК:

Найкращим може бути тільки один

Безлад, який виник в результаті нашого випробування, - ніщо у повірянні з отриманою користю. Адже тепер ми більше знаємо про різні види герметиків, котрі є у продажу. Існує ряд підкласів високої якості, з найрізноманітнішими продуктами, такими як Joe's і NoTubes. Швидкодіючий або з довгим терміном придатності / експлуатації. Якщо брати до уваги кількість герметика на кожну шину, то найдешевшими герметиками є Effetto Mariposa, Bontrager та Tire Sealant від Stan's NoTubes. Що стосується інших, то їх результати подібні, і всі продукти діють так, як вони і повинні діяти. Однак три з них на голову вище за інших. Завдяки швидкій герметизації продукт Stan's NoTubes Race Sealant є одним із найкращих у цьому класі. Герметик Tubeless Sealant від Peaty's також є переможцем, вже завдяки блакитним блискіткам. Але на вершині нашого списку розмістився латексний герметик Squirt Seal, який здивував нас своїми хорошими результатами у всіх відношеннях.

 

 

Коментарі