Пішохідний перехід у вигляді нотних клавіш?

Творчі пішоходні переходи зустрічають опір уряду

Пішохідний перехід , зебра, безпека пішоходів та велосипедистів
☝️Один з найновіших творів публічного мистецтва в Рочестері, штат Нью-Йорк, знаходиться прямо посеред Майн-стріт.
Група добровольців помалювала пішоходний перехід (зебру) поруч музичної школи у вигляді нотних клавіш фортепіано.
Але цей мистецький підхід несе і іншу мету. Завдяки таким незвичним рішенням оформлення вулиць, вони стають безпечнішими для пішоходів та велосипедистів, адже на практиці водії зменшують швидкість, коли наближаються до незвичних об'єктів на дорозі.
Коли інфраструктура заохочує активні транзитні перевезення, як, наприклад, ходьба чи їзда на велосипеді, результатом є здобуток громадського здоров’я, - каже Рут Штайнер, яка керує Центром здоров’я та побудованого навколишнього середовища Університету Флориди.
Проте, організатори зіткнулись з опором місцевої влади. Адміністрація міста заявляє, що такі вуличні рішення погано впливають на увагу водіїв, відволікаючи їх.
Так, у 2016 році чиновники міста Сент-Луїс змушені були прийняти рішення про ліквідацію пішоходного переходу у місті у вигляді веселки.
пішохідний перехід, зебра, безпека пішоходів та велосипедистівпішохідний перехід, зебра, велоперехід, безпека велосипедистів та пішоходів
Доля пішоходного переходу у вигляді клавіш наразі вирішується. Мало не боротьба триває між громадськими організаціями і чиновниками.
А як Ви ставитесь до таких рішень?
Поділіться будь ласка своєю думкою на сторінці Велодом.Київ у фейсбук.

Коментарі