Правила їзди на велосипеді у Польщі

😎💁‍♂️На замітку велосипедистам, які планують велоподорожі до Польщі.
 
Правила їзди на велосипеді у Польщі
 
В цій країні є ряд правил дорожнього руху для велосипедистів, порушивши які, доведеться сплатити чималий штраф. Ось невеликий перелік порушень та сум штрафу:
 
📌Їзда поза велосипедною доріжкою - 50 злотих. Згідно із законом, велосипедист повинен їздити по велосипедній доріжці або по виділеній смузі руху для велосипедистів. Людина, яка навмисне ігнорує наявність велосипедної доріжки буде оштрафована.
 
Правила їзди на велосипеді у Польщі
 
📌Не поступився пішоходові - 50 злотих. В Польщі є знак, який позначає частину доріжки як велосипедно-пішохідну. Але на цій доріжці велосипедист повивен надати пішоходу право руху.
 
Парвила зди на велосипеді у Польщі
 
📌Їзда без рук - 50 злотих. Правила суворо вимагають під час їзди на велосипеді тримати ноги на педалях і, хоча б однією рукою триматися за кермо.
 
📌За їзду по велодоріжці на електровелосипеді - 100-600 злотих. В країні електровелосипеди прирівнюють до скутерів, від так електровелосипедом можна пересуватись автомобільними дорогами.
 
📌Відсутність світла та дзвінка - 50-200 злотих. Велосипед має бути обладнано білим або жовтим переднім світлом, червоним заднім світлом та звуковим сигналом.
 
Правила їзди на велосипеді у Польщі
 
🚴‍♂️🚴‍♀️Подорожуйте комфортно!🙂

Коментарі