Практичні поради : як вберегти свій велосипед від крадіжки

Пристібайте свій велосипед правильно

Де б ви не катали, у рідному місці чи за кордоном, будь-де може знайтися охочий вкрасти вашого двоколісного. Тому дуже рекомендуємо користуватися велосипедними замками.

правильно пристібати велосипед, купити велозамок

А у цьому матеріалі ви знайдете інформацію про те як:

У ситуації, коли ви залишаєте велосипед без можливості спостерігати за ним у малолюдному місці, краще використовувати 2 різні типи замків водночас. Звісно, проти підготовленого крадія з міцним та великим інструментом вже нічого не вдієш. Проте ви можете ускладнити процес настільки, що крадій не захоче за те й братися.

А зараз розглянемо типи велосипедних замків.

Скоба або U-lock

Велозамок купити, Велозамок ONRIDE, велозамок онрайдВелозамок купити, велозамок u-lock, кращі велозамки

Один з найбільш ефективних доступних велозамків. Він важкий, але він справді забезпечує найвищий рівень безпеки. Його можна зламати, але тільки за допомоги дорогого, масивного та гучного обладнання. І якщо ви можете мати з собою тільки один замок, скоба – найкращий варіант для вас.

Коли ви обираєте U-lock, його величина не найголовніше. Навпаки, шукайте велозамок, який залишить найменше простору між велосипедом та місцем куди ви його пристібнули, так крадій не зможе використати силу важеля, щоб зламати скобу. Для перевезення скоби її можна пристібнути на раму, прикріпити до багажника або возити в рюкзаку.

Тросиковий замок

купити велозамок, велозамок тросик купити, велозамок онрайдкупити велозамок, кращі велозамки, велозамок онрайд

Тросики легкі, зручні та перекусуються за лічені секунди. Він не захистить велосипед, якщо у вас тільки один варіант замка. Проте, якщо ви поєднаєте тросик з іншим видом замка, така комбінація може спрацювати. Наприклад, як основний замок взяти скобу, а тросиком пристібнути колеса, або сідло велосипеда.

Вони існують з кодовим типом замка та на ключах. Що вам зручніше, обирайте самі: носити завжди з собою ключі чи пам’ятати точно код.

Ланцюговий замок

купити велозамок, велозамок ланцюговий, велозамок онрайд купитикупити велозамок, велозамок ланцюговий, кращі велозамки

Ланцюговий замок, як і скоба, є одним з більш надійних, але так само це позначається і на вазі. Є ланцюги на 4-5 мм січення, але більш надійним як скоба будуть варіанти 6 та 8 мм січення.

Метал у таких ланцюгів переважно загартований для того, щоб сповільнити різаки та пилки. Перевагою цього типу велозамка є довжина, яку можна обрати, в залежності з метою використання замка. Наприклад, його можна використовувати одразу для декількох велосипедів. На вибір є ланцюги з двома типами замків: кодовий та на ключах.

Сегментний замок

велозамок сегментний, купити велозамок, якісні велозамки, кращі велозамкикупити велозамок сегментний, надійний велозамок, кращі велозамки

Цей тип замків поєднує у собі надійність скоби та зручність тросика, адже довжина аж ніяк не впливає на його габарити.

До того ж такі замки, у переважній кількості, мають кріплення на велосипед.

 

Із типами замків ми ознайомились, тепер розберемося як надійніше кріпити велосипед.

як захистити велосипед, надійні велозамки, купити велозамок

 

Спочатку знайдіть надійний та стійкий об’єкт, за який ви будете чіпляти. Велопарковки з гарною видимістю – чудовий варіант.

Далі впевніться, що ваш замок справді міцний. Найкращий варіант основного замка є скоба, товстий ланцюг (не менше 6 мм у січенні) або сегментний замок. А вже додатковим замком може бути тросик.

Не рекомендуємо використовувати тільки тросик!

Якщо у вас колеса на ексцентриках або швидкоз’ємних осях, краще переднє колесо зняти та прикріпити його разом із заднім.

Якщо у вас скоба, проведіть її через раму та обидва колеса одразу, щоб у крадія не з’явилося бажання «поласувати» хоча б колесом. Впевніться, що ви не пристібнули тільки одне колесо без рами.

Замкова щілина скоби має бути опущена вниз, а простір між скобою та всім, що ви нею пристібнули має бути мінімізованим, щоб крадію було важко підібратися до найлегшої позиції зламати/відкрити замок.

Якщо сідло вашого велосипеда можна легко зняти, його також бажано пристібнути додатковим тросиком або, якщо тросика немає, то взагалі зняти та забрати з собою.

До речі про «забрати з собою»: усі аксесуари, які ви маєте на велосипеді (сумка, світло, велокомп’ютер) рекомендуємо знімати на час поки ви залишаєте велосипед.

велоаксесуари, велосвітло онрайд, купити велоаксесуари, велокомп'ютер

 

Залишайте велосипед з надійним захистом!

Коментарі