Як перевозити велосипед у залізничному транспорті

Зміни у перевезенні багажу пасажирами Укрзалізниці

В Укрзалізниці запровадили зміни щодо багажних перевезень пасажирів.

перевезення велосипедів в потязі, велосипед і потяг, як перевозити велосипед в поїзді

Зміни у перевезенні багажу для пасажирів, які користуються залізничним транспортом України, набули чинності 9 квітня 2019 року.

Окремим пунктом виділено перевезення велосипедів.

Перш за все, якщо пасажир здійснює поїздку із багажем (ручною поклажею) вагою до 36 кг, за такий багаж не потрібно окремо платити. Якщо ручна поклажа перевищує безоплатну норму (36 кг) більш ніж на 14 кг – вартість такого багажу дорівнюватиме вартості проїзного документа. У разі, якщо вага багажу перевищує 50 кг – такі пасажири не будуть допускатись у вагон. Для цього потрібно оформлювати спеціальний документ на багаж, який перевозиться у багажному вагоні.

як перевозити велосипед, велосипед в поїзді, укрзалізниця про велосипеди

Повертаючись до велосипедів… У потягах регіонального значення, які обладнанні спеціальними місцями для кріплення ( встановлення) велосипеда, оплата перевезення є обов’язковою, як за багаж до 20 кг ( квитанція за формою ЛУ-12а). У потягах, де не передбачені спеціальні місця для перевезення велосипедів, такий багаж буде перевозитись за нормами перевезення ручної поклажі, але головною умовою є те, що велосипед повинен бути у розібраному та запакованому стані в чохол для велосипеда ,  і не більше одного на кожного  пасажира. Щодо потягів категорії «Інтерсіті» та «Інтерсіті +», перевезення велосипедів не дозволено, якщо відсутні спеціально обладнані місця для кріплення велосипедів.

 

Подорожуйте з задоволенням!

Коментарі