UCI зобов’язує всіх гонщиків WorldTour встановити дроппери.

Міжнародний союз велосипедистів зобов'язав всіх учасників велогонок встановити дроппери.

Велосипед Kellys

Дроппер - телескопічний підсідельний штир, який опускається вагою велосипедиста, та повертається у початкову висоту за допомогою натискання на виносну кнопку.

Наприкінці березня Міжнародний союз велосипедистів (UCI) оголосив, що в подальшому всі професійні велосипедисти в гонках WorldTour повинні встановлювати на своїх велосипедах дроппери (телескопічні підсідельні штирі) та використовувати їх на всіх спусках.
 
Нова політика з'явилася після історичної перемоги Матея Мохоріча в "Мілані-Сан-Ремо". Словенець стверджував, що зміг спуститися швидше і безпечніше, коли опустив підсідельний штир.
 
Велоспорт. Словенець Мохоріч виграв Мілан – Сан Ремо
Getty Images/Global Images Ukraine. Матей Мохоріч
 
Незважаючи на відому суворість щодо дотримання правил, у цьому випадку UCI вирішив, що дроппер – це те, що, можливо, зробить спуск безпечнішим.
 
У заяві UCI стверджує, що нова політика набуде чинності після весняної класики, і очікує, що всі команди підготують свої велосипеди до Джиро д'Італія.
 
На всіх спусках довжиною понад 1 км необхідно встановлювати на велосипед дроппер.
Комісар буде стежити, щоб переконатися, що всі гонщики встановили свої підсиділи на відстані мінімум 50 мм, максимум 150 мм, щонайменше 20 м після підйому на вершину.
Велосипедисти, які не користуються телескопічним підсиділом, будуть оштрафовані на суму від 200 до 5000 швейцарських франків і можливе відсторонення.
 
 
 
Джерело: cyclingmagazine.ca

Коментарі