9 РЕЧЕЙ, ЯКІ ПОВИННІ БУТИ У КОЖНОГО ВЕЛОСИПЕДИСТА-ПОЧАТКІВЦЯ

MUST HAVE: 9 РЕЧЕЙ, ЯКІ ПОВИННІ БУТИ У КОЖНОГО ВЕЛОСИПЕДИСТА-ПОЧАТКІВЦЯ

Нарешті це сталося ― ви придбали велосипед! Які ж аксесуари, інструменти та витратні матеріали знадобляться велосипедисту-початківцю у першу чергу? Ми підготували для вас перелік з дев’яти найнеобхідніших речей.

9 РЕЧЕЙ, ЯКІ ПОВИННІ БУТИ У КОЖНОГО ВЕЛОСИПЕДИСТА-ПОЧАТКІВЦЯ

  • Підлоговий насос

  • Компактний велонасос

  • Запасна камера та/або велоаптечка з латками

  • Бортувальні лопатки

  • Мастило для ланцюга

  • Мийка для ланцюга

  • Мультитул

Підлоговий насос

Навіть якщо вам пощастить жодного разу не пробити колесо, з кожним днем тиск у шинах ставатиме все нижчим. Це пов’язано з властивостями матеріалів камери та покришки ― повітря поступово проникає крізь пори гуми назовні.

Щоб підтримувати тиск у колесах на рекомендованому рівні, знадобиться підлоговий насос. Ним можна швидко і без особливих зусиль підкачувати шини перед кожним виїздом. Хороші насоси мають манометр, що показує тиск повітря у камері.

підлоговий велонасос, напольний велонасос купити

На фото підлогові насоси GIYO та ONRIDE

Компактний насос

Для екстреного підкачування шин за межами дому вам знадобиться компактний насос. Він менш ефективний, ніж підлоговий, зате його можна прикріпити до рами або возити з собою в рюкзаку.

Нові моделі компактних насосів працюють з упором від землі, мають вбудований манометр та гнучкий шланг, що робить процес накачування шин зручнішим та зводить до мінімуму ризик пошкодження ніпеля.

компактний велонасос купити

На фото компактні велонасоси ONRIDE та SAHOO

Запасна камера та/або велоаптечка з латками

Велосипедна камера ― це той елемент комплектації велосипеда, який вам доведеться міняти найчастіше. З собою потрібно возити мінімум одну запасну камеру.

Проте може статися так, що під час поїздки ви проб’єте колесо не один раз. Тут вам знадобиться велоаптечка з латками. Варто перестрахуватися, адже неприємність може статися далеко від дому, і вам доведеться тягнути велосипед до найближчої веломайстерні.

Камера для велосипеда купити

На фото велосипедні камери Vee Rubber, KLS, MAXXIS, SCHWALBE

Бортувальні лопатки

Щоб поміняти камеру потрібно зняти покришку з обода. Це не завжди вдається зробити голими руками, тим більше якщо у вас мало досвіду. Тут стануть у пригоді бортувальні лопатки. З їх допомогою можна не лише швидко зняти покришку, а й без зайвого клопоту встановити її назад.

Велоаптечка, велолатки, бортувальні лопатки купити

На фото бортувальні лопатки, латки для заклеювання камери.

Мастило для ланцюга

Ланцюг велосипеда прослужить вам довго, якщо завжди буде змащеним. Мастило зменшує тертя металу об метал та запобігає завчасному зношуванню. Змащений ланцюг забезпечує відносну безшумність та плавність руху, а також полегшує перемикання передач.

Для змащування велосипедного ланцюга варто підбирати спеціалізоване мастило ― універсальне чи призначене для вологих погодних умов.

мастило для ланцюга, смазка для ланцюга купити

На фото мастило для ланцюга

Мийка для ланцюга

Щоб уникнути завчасного зношування, недостатньо регулярно змащувати ланцюг. Він завжди повинен бути чистим, адже змішаний із мастилом пил та пісок перетиратиме ланки ланцюга зсередини.

Рекомендовано чистити ланцюг через кожних 100 км пробігу або раніше, якщо чути скрипіння та легке похрускування під час їзди. Найпростіше це зробити за допомогою мийки для ланцюга. Процедура чищення у цьому випадку не займатиме багато часу, а руки залишатимуться чистими.

мийка ланцюга компактна ONRIDE купити

На фото компактна мийка для лнцюга ONRIDE

Мультитул

Ніколи не знаєш, що може статися під час поїздки на велосипеді та де буде знаходитися найближча майстерня. Хороший мультитул допоможе вам самостійно розібратися з дрібними неполадками.

Компактний набір шестигранників, викруток та ключів Torx не займатиме багато місця у вашому рюкзаку, але дозволить зробити дрібний ремонт у польових умовах та спокійно продовжити поїздку.

мультитул для велосипеда купити

На фото мультитул компактний для велосипеда

Як показує практика, усі ці дев'ять обов'язкових елементів, велосипедисти купують не одразу. Зазвичай до першого проколу велосипедної камери, початківець катається без насоса, латок, бортувальних лопаток. Але якщо ви прочитали цю статтю, то магазин Велодім.Київ рекомендує вам придбати цей набір. У нашому інтернет-магазині ви можете купити мультитул, велосипедну камеру, латки, бортувальні лопатки та велонасос за приємною ціною. Також ми здійснюємо доставку замовлень по усій Україні.

Коментарі