Схуднути на велосипеді: міф чи реальність? Практичні поради та рекомендації.

Схуднути на велосипеді: міф чи реальність?

 

Здавалось би, все просто… почни фізичні вправи в тому чи іншому виді спорту і ти неодмінно схуднеш. Але ні, наше життя настільки цікаве, що нічого простого в ньому не має. Тема даної статі завжди призводить до суперечок в обговоренні, безлічі прикладів із життя, посилань на ті чи інші докази.

Схуднути на велосипеді: поради, рекомендації, правила. Як схуднути за допомогою велосипеда?

На фото велосипедитка у комфортному одязі для катання на велосипеді.

 

Поради щодо схуднення на велосипеді для початківців і тих, хто катається давно.

Слід окремо виділити поради для людей, які вперше купують велосипед з метою схуднути та тих, хто давно катає і не може отримати бажаного результату. Якщо людина веде малорухливий розмірений спосіб життя, і починає раптово будь-які фізичні вправи (в т.ч. шляхом їзди на велосипеді), схуднення прогнозоване. Але динаміка такого схуднення схована в багатьох методиках досягнення цілі. Не треба живити себе ілюзіями про схуднення одним махом на – 10 кг. Або впадати у крайності та купувати тони неефективних пілюль для схуднення за шалені гроші. Який же використати підхід? Читайте далі.

 

На що звернути увагу, щоб досягти схуднення на велосипеді:



  • раціон харчування
  • правильний темп
  • графік тренувань

 

Поради для схуднення на велосипеді. Як схуднути за допомогою їзди на велосипеді

На фото дівчина і складаний велосипед Langtu


Насамперед, не думайте, що дана ціль потребує надто багато зусиль. Вона потребує злагодженої роботи самим із собою. Запам’ятайте, головним рушієм є Ваше бажання. 

  • По-перше, перегляньте раціон харчування. Ми не рекомендуємо сідати на жорстку дієту, ми рекомендуємо зменшити кількість «неправильної» їжі та додати до раціону «правильної». Із важливого, старайтесь харчуватись ненадмірними порціями впродовж дня та бажано у той самий час. Тобто, створіть графік. 
  • По-друге, створіть аналогічний графік для велопрогулянок, адже у нас на меті стоїть схуднення «через велосипед». Якщо Ви новачок, не беріть одразу нереальний темп, великі дистанції. Звикніть до того, що велосипед то інструмент, який дозволяє відпочивати й відволікатись від роботи й життєвих проблем. Коли ви усвідомити, що це дійсно приносить насолоду, можна почати експериментувати з перетворенням велопрогулянок на тренування. Зауважимо, що позитивний вплив на емоційне розвантаження та підбадьорювання духу справляє спілкування з однодумцями. 
  • По-третє, матчастина тренувань. Година поїздки на велосипеді спалює близько 350 – 500 калорій. Збільшуються чи зменшуються ці показники в залежності від темпу, інтенсивності, навантаження, кардіорежиму та дистанції поїздки. Виберіть три дні на тиждень, в які буде зручно тренуватись на фіксовану дистанцію. З кожним новим тижнем збільшуйте дистанцію тренування. Введіть в графік своїх тренувань швидкісні (силові) виїзди та спокійні виїзди в одному темпі на великі дистанції. На даній стадії ви вже матимете певні успіхи у зменшенні вашої ваги.

Із висновків вище – зміни в харчуванні плюс систематичні тренування дорівнює пожитки першого успіху. Але все вище стосується новачків. І якщо навіть в такому випадку відсутня динаміка схуднення, перечитайте текст вище, скорегуйте один із пунктів – режим, інтенсивність, харчування.

 

Одяг для велосипедиста, велоодяг купити у веломагазині, велофутболка, патріотичний велоодяг

На фото велосипедист у патріотичній велоформі ONRIDE

Щодо хлопців, які в сідлі провели не одну тисячу кілометрів за рік…саме вони можуть додати слово міф. Або сказати, що велосипед не панацея та/або неефективний спосіб схуднення. І дійсно, щоб виглядати як Яна Беломоїна, треба тренуватись як вона та харчуватись як вона (а ще мати таку саму силу духу). Одним словом, дорога до тренера з зовсім іншим підходом до харчування та тренувань. Або зануритись і розбиратись в причинах самому, адже кожна людина за своїми фізіологічними особливостями різна.

Із загальних настанов можемо рекомендувати для «споживання» та аналізу наступні теореми.

Невеликі навантаження сприяють спалюванню запасів жиру, який можна вважати «повільним» паливом для організму.

При тренувальних навантаженнях із великою інтенсивністю та підвищеним пульсом організм вже не може отримувати необхідну кількість енергії від жиру. Тоді в хід ідуть розчинені в крові вуглеводи, які запасаються в полісахаридах (глікоген). Частина глікогену накопичується безпосередньо у м’язах, інша частина в печінці. Дане паливо для організму можна назвати «швидким». Після спалювання глікогену в м’язах, в хід іде глікоген, розчинений в печінці. Ви скажете, що далі? Чи починає після цього спалюватись жирок? Відповідь дійсно шокує – ні. 

При продовженні інтенсивного тренування організму потрібне те саме «швидке» паливо, яке можливо отримати від нової порції глюкози. При цьому, найшвидшим способом отримати енергію стануть не бутерброди з ковбасою, а горішки, чорнослив, курага, ізюм. Тобто не їжа, яка буде довго перетравлюватись, обтяжуючи рух. Найефективніше доставлять в кров глюкозу спортивні батончики та гелі. І що робити, скажете Ви? Коли буде спалюватись той самий жирок? А в діло він піде вже після тренування в стані покою, коли Ви приїдете додому виснажені та без енергії. Тому вкрай важливо після таких інтенсивних тренувань витримати ще 1…2 години без їжі (що дуже не легко).

 

Ще один раз підведемо висновки, чи реально схуднути на велосипеді? 

 

Так, реально, але не завжди просто. Поданий матеріал це лише поверхневі установи і поради для досягнення Ваших цілей. Є багато індивідуальних випадків, котрі завжди можуть поставити під сумнів ефективність схуднення на велосипеді. Проте факт залишається фактом, це можливо і реально.

 

Поради, які Вам допоможуть у Вашій меті схуднути на велосипеді:

 

  • Не нехтуйте сніданками. Повноцінний прийом їжі зранку покращує метаболізм. Генно запрограмований організм у стані голоду завжди буде намагатись зберегти жировий запас для екстремальних ситуацій;
  • Не вживайте харчові добавки для схуднення. Дієвість таких засобів в рамках фізичної активності може Вам нашкодити. Адже, зазвичай такі речовини в більшості виводять поживні речовини та мінерали, а не жири;
  • Їжте під час їзди. Легкі перекуси збільшують витривалість в дорозі під час тренування. Управління голодом допомагає посилити контроль та ризики переїдання після тренування;
  • Перегляньте пропорції раціону. Є багато їжі, яка нам дуже подобається, проте яка не є корисною. Але повна відмова від такої їжі може призвести до зривів, тому вживайте улюблені продукти в обмеженій кількості;
  • Розумний підбір одягу. Адже велика кількість людей думають, що чим тепліше вони вдягнуться, тим більше схуднуть. Насправді, частково в цьому є правда, проте схуднення в такий випадок проходить не через втрату жирових запасів, а від зневоднення. Використовуйте спеціалізований одяг за сезоном.
  • Правильно підібраний, технічно справний велосипед допоможе пришвидшенню будь-якої цілі, яку Ви хочете отримати від велосипеда.

Якщо Ви прочитали даний матеріал і Ваше бажання схуднути, почати нове життя, зайнятись спортом лише посилилось, ми можемо впевнено сказати – так, купуйте  велосипед.

купити велосипед KELLYS  в магазині Велодім.Київ

На фото велосипед KELLYS Madman 50

 

купити велосипед TREK в магазині Велодім.Київ

На фото велосипед TREK Marlin 5

Не зайвим буде нагадати, що до покупки велосипеда потрібно ставитись відповідально. Не спокушайтесь купити велосипед “привезений з Європи”, адже зазвичай такі велосипеди мають кримінальну історію, і в більшості випадках ввезені незаконно на територію України.

Правильним рішенням буде купити велосипед в спеціальному веломагазині. Адже на прилавки веломагазинів велосипеди потрапляють від офіційних виробників. На кожний велосипед додаються документи та гарантії. Збірка велосипеда відбувається досвідченими механіками. А консультанти завжди зможуть порадити найкращі велосипеди, які будуть відповідати Вашим вимогам.

Так, у магазині Велодім.Київ можна купити офіційні велосипеди TREK та KELLYS. Завдяки широкій лінійці виробника, в нашому магазині можна обрати велосипед для будь-яких покатеньок: міських, спортивних, по бездоріжжю.  А кольорова гама не залишить Вас байдужим у виборі велосипеда. Також ми здійснюємо безкоштовну доставку велосипедів по усій території України.

 



Коментарі