Хто отримує більше користі для здоров'я від фізичних вправ, жінки чи чоловіки?

Хто отримує більше користі для здоров'я від фізичних вправ, жінки чи чоловіки?

Користь фізичної активності для чоловіківКористь їзди на велосипеді для жінок

Нове дослідження Інституту серця імені Смідта показує, що жінки і чоловіки отримують різну користь від однакових рівнів фізичних навантажень.

Читайте далі, щоб дізнатись, кому це корисніше І скільки часу на тиждень вам потрібно займатись активними фізичними вправами в залежності від статі.

Дослідники проаналізували дані понад 400 тисяч дорослих, 55% з яких - жінки. Учасники були опитані в період з 1997 по 2019 рік і надали дані про свою фізичну активність. Метою дослідження було вивчити, як частота, тривалість, інтенсивність і тип фізичної активності впливають на стан здоров'я людей обох статей.

Ризик смертності знижується на 24% для жінок і на 15% для чоловіків.

Користь занять спортом для жінок

Дослідження підтвердило те, що ми всі знаємо: люди, які займаються спортом, в середньому мають набагато краще здоров'я, ніж люди, які ведуть сидячий спосіб життя. Але різниця між жінками та чоловіками - це те, що здивувало навіть самих дослідників.

"Для всіх дорослих, які займаються будь-якою регулярною фізичною активністю, порівняно з тими, хто не веде активний спосіб життя, ризик смертності був очікувано нижчим. Однак інтригує те, що ризик смертності знизився на 24% у жінок і на 15% у чоловіків", - говорить Сьюзан Ченг, доктор медичних наук, старший автор дослідження.

Жінкам потрібно менше фізичних навантажень, щоб отримати ту саму користь.

жінки отримують більше користі від фізичних навантажень ніж чоловіки.

Дослідження також показало, що перевага, яку мають жінки, поширюється на різні види фізичних вправ - від їзди на велосипеді до підняття важких предметів.

Помірні та інтенсивні аеробні вправи - за допомогою таких видів активності, як швидка ходьба або їзда на велосипеді, чоловіки досягли максимальної користі при 5 годинах на тиждень. Жінки досягли такої ж користі, займаючись трохи менше 2,5 годин на тиждень.

Силові тренування - при виконанні силових вправ, таких як важка атлетика, чоловіки досягли максимальної користі від 3 занять на тиждень, тоді як жінки отримали таку ж користь від 1 заняття на тиждень.

Автори відзначили, що жінки продовжували знижувати ризик смертності, якщо вони займалися більше 2,5 годин на тиждень аеробною активністю або 2 або більше силових тренувань на тиждень.

Прагніть до 300 активних хвилин на тиждень.

Дослідження дійшло висновку, що з урахуванням усіх видів фізичних вправ і змінних, чоловіки отримують максимальну користь для виживання при 300 хвилинах помірних або активних навантажень на тиждень, тоді як жінки отримують таку ж користь від 140 хвилин на тиждень. Але жінки продовжують отримувати додаткові переваги до 300 хвилин на тиждень. Отже, мета залишається однаковою для обох статей, просто жінки мають більше переваг, ніж чоловіки.

"Я сподіваюся, що це новаторське дослідження мотивуватиме жінок, які наразі не займаються регулярною фізичною активністю, зрозуміти, що вони можуть отримати величезну користь від кожної додаткової хвилини регулярних вправ, які вони можуть інвестувати у своє довгострокове здоров'я", - сказала Крістін М. Альберт, доктор медичних наук.

Займайтесь фізичною активністю: бігом, хотьбою, їздою на велосипеді, незалежно від статі.

 

Джерело:

Стаття 1

Стаття 2

Коментарі